Nu hårdnar kampen mellan de fyra återstående aspiranterna. Tre av dem går vidare till finalen i Moskva. Men deras svåraste prövning återstår. Aspiranterna ska kämpa mot varandra i en luftstrid med riktiga stridsflygplan – en klassisk dog fight.

Aspiranter duellerar med stridsplan.jpg

Det är äntligen dags för delfinal i Astronauterna. Det sista testet innan programfinalen på Jurij Gagarin Cosmonaut Training Center utanför Moskva i Ryssland. Fyra aspiranter utmanar varandra i en luftstridsduell med riktiga stridsflygplan SK-16. I höga hastigheter och utsatta för extrema g-krafter blir det en strid på liv och död.

Aspiranterna får en kort lektion i flygteknik och stridstaktik. En och en coachas de av major Alf Ingesson Thor som är stridspilot, innan de drar på sig flygoverallerna och spänner fast sig i stridsflygplanen.

Vinnarna i de två första duellerna är klara för final, medan de två förlorarna får möta varandra i en kamp om den sista finalplatsen. Ingen vill möta Rickard Lindborg som är stridspilot och anses omöjlig att vinna över. Anna skriker mest som vanligt och vägrar flyga om hon skulle tvingas möta Rickard.

Efter den sista duellen lämnar en nedslagen aspirant Astronauterna. Men övriga tre aspiranter fortsätter kampen om en biljett till den första kommersiella rymdfärjan. Vinnaren kommer att se jorden ur ett nytt perspektiv och bli upptagen i en mycket exklusiv skara av astronauter.

    文章標籤

    sport

    全站熱搜

    Styrkeprogrammet 發表在 痞客邦 留言(0) 人氣()